Nowy wylot z Lublina na Warszawę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bombardier
    Classic
    • 2015
    • 15

Zamieszczone przez sobol1500
    jak sie do nich dostac?

Nie wiem, u mnie to robił serwis.

[ Dodano: Sro 16 Kwi, 14 14:26 ]
    Zamieszczone przez sobol1500
    jak sie do nich dostac

Coś mi właśnie świta, że serwis zdejmował całą puszkę filtra, coś kojarzę, że były odpięte rury dolotowe
  • BiDi01
    Rider
    • 2013
    • 460

Witam. Jak Wa się widzi ekspresówka od Bogucina w stronę Warszawy? Nie macie wrażenia że jest nierówna i trzęsie? szok żeby taką inwestycję oddać... Ale jakby nie było trasa piękna i komfortowa.. nie mogę się doczekać całości takiej trasy do Warszaw. Ponoć do 2017 ma być gotowa.
    O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
    Błękit RACE
    Beżowa Alcantara
    Columbus
    Webasto

Komentarz

• gusiak11
      L&K
      • 2013
      • 1362
      • Ford

Dziś miałem przyjemność pić kawkę z kolega pracującym w drogownictwie, i powiedział że trasa do Zakrętu ma być około 2020 a nie 2017 zobaczymy czy nie dodadzą do tego z 5 lat a co do trasy Bogucin-Żyrzyn podobno wg. ustawy mierzy się wysokości co 100-150m i jeżeli te pomiary trzymają się normy to idziemy dalej ale że są nie równości to już nawet w tv mówili o tym że ta droga ma wady
      http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Waśka
        Rider
        • 2013
        • 552
        • Mitshibishi

skrzyżowanie koło skansenu jest już OK? czy mówicie o innym wariancie wylotu na W-wę?
        Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• BiDi01
          Rider
          • 2013
          • 460

Zamieszczone przez Waśka
          skrzyżowanie koło skansenu jest już OK? czy mówicie o innym wariancie wylotu na W-wę?
          to skrzyżowanie przy skansenie nie jest zrobione. Tam będzie dojazd do ekspresówki. Gotowe to ma być na wiosnę przyszłego roku.
          Sama ekspresówka obecnie jest dosłownie przy "Bidzie" i ma 30 km długości w stronę Warszawy. Także omijamy kurów i markuszów (największe spowalniacze jazdy na trasie). Niestety niedoskonałości dużo na niej a nasz rząd finansujący trasy ma w dupie wymaganie tego żeby była ona równa.

[ Dodano: Pią 12 Lip, 13 23:51 ]
          Zamieszczone przez gusiak11
          trasa do Zakrętu ma być około 2020 a nie 2017
          nawet nie załamuj mnie. To chwaliło się ministrstwo że do 2020 będzie gotowa jeszcze część obwodnicy na Rzeszów. W to nie wierzyłem bo złote góry obiecują ciągle, ale liczyłem że z trasą na warszawę (najbardziej niebezpieczną trasę w unii europejskiej) zrobią tak jak obiecują...
          Błękit RACE
          Beżowa Alcantara
          Columbus
          Webasto

Komentarz

• gusiak11
            L&K
            • 2013
            • 1362
            • Ford

Zamieszczone przez BiDi01
            to skrzyżowanie przy skansenie nie jest zrobione. Tam będzie dojazd do ekspresówki. Gotowe to ma być na wiosnę przyszłego roku.
            to jeszcze Cie podłamię ten węzeł BUDIMEX ma oddać podobno jesienią 2015, te przestoje koło ''szaszłyka'' spowodowane są m. in. negocjacjami kontraktu ze względu na fatalny grunt.

Komentarz

• BiDi01
              Rider
              • 2013
              • 460

to jeszcze Cie podłamię ten węzeł BUDIMEX ma oddać podobno jesienią 2015, te przestoje koło ''szaszłyka'' spowodowane są m. in. negocjacjami kontraktu ze względu na fatalny grunt.
              no weź nawet nie gadaj. załamał bym się chyba.. ile można jechać tymi zwężeniami...
              Błękit RACE
              Beżowa Alcantara
              Columbus
              Webasto

Komentarz

• Waśka
                Rider
                • 2013
                • 552
                • Mitshibishi

tymi odcinkami od strony W-wy nieźle się jedzie i w ogóle w ostatnich latach warunki na 17 bardzo się poprawiły. ja jeszcze pamiętam czasy, kiedy była to kręta i dziurawa dróżka, a na niektórych odcinkach jelenie biegały przez asfalt
                teraz nazywać 17 najbardziej niebezpieczną trasą w PL jest już przesadą.
                swoją drogą, świdnicki kawałek tej drogi to paranoja: non stop ograniczenia... dobrze jeszcze, że fotoradarów tam nie postawili.

Komentarz

• gusiak11
                  L&K
                  • 2013
                  • 1362
                  • Ford

Zamieszczone przez Waśka
                  dobrze jeszcze, że fotoradarów tam nie postawili
                  Prawdopodobnie to kwestia czasu plotki chodzą że na odcinku Bida-Żyrzyn ma być odcinkowy, a że w każdej plotce jest odrobina prawdy

Komentarz

• Tony065
                    RS
                    • 2009
                    • 2487
                    • Octavia I (1U2)
                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

A co się dziwicie że "17" jest taka niebezpieczna. Te dotychczasowe 20km prostej od Sławinka aż po cmentarz w Garbowie w niejednym kierowniku wyzwalało fantazję ułańską, tylko często IQ i wyobraźni brak :evil: obecnie mieszkam niedaleko "Gierkówki" i jak ją robili to mowa była o podwyższonym standardzie, tak aby za 2-3 lata zrobić z tego autostradę. Teraz jest kupa śmiechu, bo trzęsie podobnie jak u Was, a na dodatek co kawałek jest ograniczenie do 100, które tłumaczą złym wyprofilowaniem drogi bo nie było kasy na wykup gruntów aby to inaczej poprowadzić :lol: :lol: :lol:
                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                    @ by Tune-up Gdańsk
                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                    Antek

Komentarz

• BiDi01
                      Rider
                      • 2013
                      • 460

Zamieszczone przez Waśka
                      swoją drogą, świdnicki kawałek tej drogi to paranoja: non stop ograniczenia... dobrze jeszcze, że fotoradarów tam nie postawili.
                      i tu muszę powiedzieć, że wczoraj zezwolono na zdjęcie ograniczeń na całej długości od lublina do piask wreszcie na legalu można jechać 120km/h czytaj 130 km/h (10 km/h tolerancji)

[ Dodano: Pon 15 Lip, 13 09:15 ]
                      Zamieszczone przez Tony065
                      w niejednym kierowniku wyzwalało fantazję ułańską, tylko często IQ i wyobraźni brak :evil:
                      kolego a jak ma być, jak kierownik budowy dostaje w łapę żeby zaklepał partacką robotę?! Po co mają robić świetne parametry drogi jeżeli pod stołem może przejść paredziesiąt tysięcy i po cichu zaklepie się bubel który się rozwali tuż po wygaśnięciu gwarancji? W Austrii był przypadek że konsorcjum budujące odcinek autostrady po wybudowaniu całości zostało na odbiorze poinformowane, że o 1,5 mm nierówności za dużo i zablokowano wypłatę i nakazano zrywanie całości asfaltu!
                      Czy w waszej opinii w Polsce tak by zrobiło GDDKiA? odpowiedź prosta...
                      ale to jest kwestia zepsucia juz w rządzie. Nie ma obwarowań i norm u nas.. wymaga się tylko od podatników.
                      Nie mniej jednak świetnie że faktycznie te trasy się budują, że wreszcie infrastruktura drogowa ruszyła z kopyta (no może z kopytka). Chcemy całą S17 do samej Warszawy!! :P
                      Błękit RACE
                      Beżowa Alcantara
                      Columbus
                      Webasto

Komentarz

• gusiak11
                        L&K
                        • 2013
                        • 1362
                        • Ford

Nie ma obwarowań i norm u nas..
                        Kolego są u nas normy tylko jak pisałem wcześniej podobno norma przewiduje mierzenie co jakiś odcinek i jeżeli im się zgadza mierzą dalej natomiast na tym odcinku mogą być odchyły kilka cm i nikt tego nie kwestionuje bo to się mieści w normie.
                        Ze swojego podwórka powiem ze wg naszej normy blacha na dach może mieć dziury na wylot ale nie więcej niż 3/m2 o wielkości 1-2mm no paranoja ale nasza norma taki produkt uznaje za pełnowartościowy.

Komentarz

• BiDi01
                          Rider
                          • 2013
                          • 460

Nie ma obwarowań i norm u nas..
                          Kolego są u nas normy tylko jak pisałem wcześniej podobno norma przewiduje mierzenie co jakiś odcinek i jeżeli im się zgadza mierzą dalej natomiast na tym odcinku mogą być odchyły kilka cm i nikt tego nie kwestionuje bo to się mieści w normie.
                          Ze swojego podwórka powiem ze wg naszej normy blacha na dach może mieć dziury na wylot ale nie więcej niż 3/m2 o wielkości 1-2mm no paranoja ale nasza norma taki produkt uznaje za pełnowartościowy.

i o tym piszę. Posiadanie głupich norm jest gorsze od w ogóle braku norm. My mamy głupie...
                          Błękit RACE
                          Beżowa Alcantara
                          Columbus
                          Webasto

Komentarz

• Waśka
                            Rider
                            • 2013
                            • 552
                            • Mitshibishi

normy jakości są jakie są i na obwodnicy Garwolina już strach bardziej depnąć bo samochód skacze na nierównościach.
                            wiadomo, szosę oddaje się z pompą i paradą, a potem po cichu łata dziury. niektóre odcinki nowej autostrady W-wa - Łódź już krzyczą o wyrównanie.

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Waśka, wrzeszczą qrwa, a nie krzyczą

Komentarz

• beaviso
                                Elegance
                                • 2010
                                • 767
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Waśka
                                normy jakości są jakie są i na obwodnicy Garwolina już strach bardziej depnąć bo samochód skacze na nierównościach.
                                Kurde, to ja chyba jestem jakiś mało wymagający. Wprawdzie pomorskim odcinkiem A1 już nieraz jechałem i mało co może mu się w Polsce równać jeśli chodzi o parametry jezdni i jej wykonanie. Ale nierówności na obwodnicy Garwolina? Jechałem tamtędy sporo razy, jak na turystę, i jedyne co przeszkadzało mi w zdrowym poganianiu to boczne uderzenia wiatru.

M.
                                666 4U

Komentarz

• Waśka
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 552
                                  • Mitshibishi

no nie wiem, ja mam zawieszenie robione 7 kkm temu, opony w bdobrym stanie (fakt, że twarde) i kiedy ostatnio robiłem ten odcinek to momentami nieźle mną trzęsło. może to ten wiatr?

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Nie macie wrażenia że jest nierówna i trzęsie? szok żeby taką inwestycję oddać...
                                    Bez przesady, nie jest tak źle. Faktycznie przy 120 km/h czuć pofałdowania nawierzchni i samochód zachowuje sie troche tak jak gdyby pyłynął po wodzie ,ale nie jest źle.
                                    Co dziwne te pofałdowania odczuwalne sa na nitce w stronę Warszawy. W stronę Lublina są praktycznie niewyczuwalne.
                                    Droga piekna i jedzie sie super. Tak samo jak i odcinkiem z Lublina do Piask, gdzie jedzie się pięknie. Troche tylko szkoda że ta droga ma po 2 pasy ruchu, bo uważam, z eprzy obecnym jefgo natężeniu już powinno się budować po 3 pasy w każdym kierunku.
                                    Z niecierpliwością czekam teraz na oddanie odcinka nr 2, czyli od Bogucina do węzła Dadrowica, oraz całej obowdnicy Lublina i przedłużenia Al. Solidarności do węzła Dąbrowica.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• gusiak11
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1362
                                      • Ford

Zamieszczone przez Big
                                      Co dziwne te pofałdowania odczuwalne sa na nitce w stronę Warszawy. W stronę Lublina są praktycznie niewyczuwalne
                                      To chyba są to w takim razie indywidualne odczucia, wg mnie i w jedną i drugą je czuć, 10 czerwca jechałem w obie strony swoim szkodnikiem i wg mnie tak samo są uskoki na obu nitkach (jak mówię uskoki nie koleiny czy nierówności), ze dwa tygodnie temu wracałem MAN-nem okolo 13T RMC i też czułem ugięcia na poduszce fotela mimo że auto tylko 89km/h jedzie. Natomiast wczoraj z okolic Urszulina wracaliśmy przez drogę na Chełm i potem piasecka jest o niebo lepiej wyasfaltowana nie ma mowy o żadnych uskokach przelot tak 100-120km/h

Komentarz

• BiDi01
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 460

Zamieszczone przez Big
                                        Z niecierpliwością czekam teraz na oddanie odcinka nr 2, czyli od Bogucina do węzła Dadrowica, oraz całej obowdnicy Lublina i przedłużenia Al. Solidarności do węzła Dąbrowica.
                                        ojjjj ja czekam na oddacnie całej obwodnicy i obwodnicy w strone rzeszowa (koniec koło Hotelu Korona). Wtedy przejeżdza tranzyt poza calym Lublinem!

[ Dodano: Pon 29 Lip, 13 19:49 ]
                                        To chyba są to w takim razie indywidualne odczucia, wg mnie i w jedną i drugą je czuć, 10 czerwca jechałem w obie strony swoim szkodnikiem i wg mnie tak samo są uskoki na obu nitkach (jak mówię uskoki nie koleiny czy nierówności), ze dwa tygodnie temu wracałem MAN-nem okolo 13T RMC i też czułem ugięcia na poduszce fotela mimo że auto tylko 89km/h jedzie
                                        również duzo uskokow w obydwie strony czuć. od strony Warszawy w kierunku Lublina na poczaku duże uskoki czuć. Na prawdę wiocha i tyle... ale i tak jestem bardzo zadowolony że wreszcie oddają do użytku tę trasę
                                        Błękit RACE
                                        Beżowa Alcantara
                                        Columbus
                                        Webasto

Komentarz

Pracuję...